Text box item sample content

Acne

acne Skindeep beauty

Acne is een vervelend huidprobleem, maar er is wat aan te doen!

Acne is een veel voorkomend huidprobleem en het komt vooral voor op de huiddelen met actieve talgklieren en haarfollikels.

1 op de 2 mensen heeft er last van of heeft er last van gehad, soms in de puberteit maar ook vaak op latere leeftijd.

De meest voorkomende vorm is acne vulgaris. De huid rond en in de afvoergang van de talgklier vertoont een vestoorde verhoorning. De huidcellen laten minder snel los van elkaar, zodoende ontstaat er een ophoping van huidcellen die huidporiën blokkeren. Dit uit zich in mee eters. Raakt de mee eter geïnfecteerd door de bacterie Proprionbacterium acnes, dan ontstaat er een ontsteking in de vorm van een met pus gevulde puist of rood gezwollen pukkel.

Acne kan verschillende oorzaken hebben: een verstoorde bloedsuikerspiegel, hoge testosteronlevels, spijsverteringsproblemen, verkeerd product gebruik, bijnierproblemen (stress), een allergie of voedingsintolleranties, een bacteriele huidinfectie of een tekort aan voedingsstoffen. Maar ook kan het voorkomen dat ontstekingen op de huid veroorzaakt worden door problemen in de darmen.

Vaak wordt acne aan de buitenkant aangepakt doormiddel van zware hormoonzalven of producten die de huid doen afschilferen, soms wordt ook hormoontherapie ingezet zoals de pil of bij zware gevallen gebruikt men roaccutane.

Het resultaat hiervan valt vaak tegen en bij sommigen medicijnen zien we bijwerkingen die we misschien liever vermijden.

Bij Skindeep beauty pak ik het probleem bij de oorzaak aan! We gaan kijken wat er precies mis gaat! Doordat ik niet alleen huidspecialist ben, maar ook hormoontherapeut en orthomoleculaire voedingscoach, gaan we niet alleen de buitenkant behandelen maar ook de binnenkant.

Je hebt bij mij de mogelijkheid om een traject te volgen voeding bij huidproblemen waardoor we achter de oorzaak kunnen komen van jouw acne probleem, soms zetten we een darmontlastingstest in of een hormoonspeekseltest om te kijken wat er precies mis is en hierdoor kunnen we het traject precies afstellen op jouw lichaam. Met de juiste voeding en ondersteunende supplementen, want elk lichaam is namelijk anders en er elk huidprobleem is anders. Bij een darmontlastingstest gaan we kijken of er verstoringen zoals candida, schimmels, gisten of parasieten aanwezig zijn die voor ontstekingen zorgen. 

Verder is de juiste huidverzorging erg belangrijk, ik zie namelijk heel vaak dat er producten en make-up worden gebruikt die totaal niet geschikt zijn bij acne. Sommige producten bevatten heel vaak ingrediënten die juist ontstekingen veroorzaken, zie ook mijn blog verstoppende ingrediënten in cosmetica bij acné.

 

Tijdens een intake gaan we bekijken wat voor jou de beste aanpak is van jouw huidprobleem. Dit kan voor iedereen anders zijn. Wil je weten wat voor jouw huid de beste oplossing is bij acne, boek dan een gratis huidintake in zodat we een zo’n optimaal resultaat kunnen bereiken. Soms is het belangrijk dat we voordat we gaan behandelen eerst andere producten gaan gebruiken en/of eventuele voedings/darm problemen oplossen.

Doordat ik zelf acne problemen heb gehad en al veel mensen heb geholpen met acné kan ik zeggen dat ik ondertussen een echte acné expert ben geworden. 

Ben je aanvullend verzekerd dan worden de acné behandelingen gedeeltelijk vergoed.

Dit kan je checken bij jouw zorgverzekeraar.