Rosacea.

Rosacea.

Rosacea

rosacea Skindeep beauty

Rosacea en acne rosacea is een chronische aandoening die zich voordoet op de huid als een vurige roodheid op wangen, neus en voorhoofd. Rosacea manifesteert zich in verschillende stadia en kan met de tijd steeds hardnekkiger worden. Soms ontstaan er ontstekingen die op puistjes/pukkels lijken maar het absoluut niet zijn; er komt geen talg uit!

Vaak is de huid zeer gevoelig en verdraagt men bijna geen cosmetica producten op de huid.

Speciale huidverzorging is dan ook zeer belangrijk om het huidprobleem onder controle te houden.  De rosacea huid heeft voornamelijk zuurstof nodig, de microcirculatie moet verbeterd worden en de haarvaatjes moeten versterkt worden.

Men merkt dat de rosacea opvlamming vaak wordt uitgelokt door de volgende factoren:

 • Warmte
 • Koude op de huid
 • Pittig en hete voeding
 • Sporten
 • Roken
 • Alcohol
 • Hete dranken
 • Douchen
 • Zon
 • Cosmetica producten

 

De haarvaatjes gaan vaak wagenwijd openstaan door deze triggers en er komt veel histamine vrij in de huid.

 

Rosacea is er in 3 fases: in eerste instantie vlamt de huid rood op na stimulatie door warmte, zonlicht, emotionele stress of warme dranken.

 • Rosacea Fase 1: Erytheem en rode adertjes op voornamelijk de wangen
 • Rosacea, Acne Rosacea Fase 2: Puistjes en ontstekingen in groepjes op de neus, wangen, kin en voorhoofd.
 • Rosacea, Acne Rosacea Fase 3: Ontstekingen worden grote en breiden zicht uit. Ook kan in bepaalde gebieden op het gezicht het weefsel toenemen, zoals bv verdikking van de huid op de neus.

 

Het is belangrijk om al in een vroeg stadium de huid op een juiste manier te behandelen om ervoor te zorgen dat rosacea niet verergert.

Naast een juiste huidverzorging is het belangrijk om te kijken naar de voeding en de darmen.

Veel mensen met rosacea hebben een tekort aan spijsverteringsenzymen (lipase, maagzuur) en een tekort vitamines (b-complex) en mineralen.

 

Een tekort aan maagzuur kan rosacea uitlokken. Door het gebruik van maagzuurremmers, zuurbranden, een vol, opgeblazen gevoel in de maag, veel boeren, een slechte adem en slecht kunnen verdragen van vlees kunnen wijzen op een tekort aan maagzuur. Dit kan leiden tot een slechte spijsvertering waardoor allergieën, voedingsintolleranties, parasieten of candida ontstaat. Deze klachten lokken namelijk allemaal reacties uit waardoor er in de huid veel histamine wordt aangemaakt.

Om dit te stoppen is een darmflora onderzoek nodig om te kijken wat er precies aan de hand is zodat we dit kunnen behandelen door gericht de voeding aan te passen en mineralen, vitamines en kruiden in te zetten.

De huid kan zich op deze manier weer herstellen en zal niet meer ontstoken en rood aanvoelen.

 

Huidbehandelingen

Om het zuurstof gehalte van de huid te verbeteren kan Carboxy therapie helpen en bij ontstekingen zetten we een peeling in.

We kunnen dan uiteindelijk de huid verder helpen te herstellen door microneedling in te zetten zodat we ook minder last gaan krijgen van de gesprongen haarvaatjes in het gezicht.

 

Rosacea vraagt om een gepersonaliseerde aanpak is mijn ervaring, ik heb met veel klanten al gewerkt die rosacea hebben en hierbij geldt niet one size fits al!

Vaak hebben mensen al een heel traject achter de rug met antibiotica of soms zware peelings waarbij de huid soms te veel schade heeft opgelopen.

Als je bij mij in de praktijk kom gaan we een individueel behandel plan opstellen en kijken we wat bij jou past en wat haalbaar is.

 

Boek vrijblijvend een gratis huidintake in (dit kan ook online)

Mocht e aanvullend verzekerd zijn dan kan een deel van de behandeling worden vergoed door jouw zorgverzekering.