Maria Åkerberg natuurzuivere huidverzorging

Natuurzuivere huidverzorging voor een gezonde huid en hormonen

Maria Åkerberg 

Maria Åkerberg is een natuurlijk huidverzorgingsmerk uit Zweden en werkt alleen met natuurlijke, plantaardige ingrediënten.

Waarom kiezen voor natuurlijk?

Ons lichaam heeft in deze tijd veel te maken met gifstoffen. Deze stoffen kunnen zich opstapelen in ons lichaam en met name in onze organen en vetcellen als we ze niet goed en voldoende kunnen afvoeren. Als hormoontherapeute en orthomoleculaire voedingscoach weet ik hoe belangrijk het is om zo min mogelijk hormoon verstorende stoffen binnen te krijgen.

 

‘’Natuurlijke mineralen en pure ingrediënten uit het plantenrijk

Wij gebruiken alleen ingrediënten die huid en haar versterken, zonder het natuurlijke proces van zowel de natuur als het lichaam te verstoren. Onze diepwerkende producten bevatten alleen natuurlijke mineralen en pure ingrediënten uit het plantenrijk die de huid hydrateren, en voeden met vitaminen en vetzuren. Niet meer en niet minder. We hebben niets te verbergen. Daarom kun je bij ons altijd zien welke ingrediënten een product bevat. “

 

Wat zit er niet in de producten van Maria Åkerberg?

Geen synthetische ingrediënten

Ze maken geen gebruik van synthetische verdikkingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld carbomeer, omdat die voor de natuur lastig afbreekbaar zijn. Xantaangom is een gezonder alternatief. Synthetische oliën, zoals siliconen, gebruiken ze ook niet, omdat het vermoeden bestaat dat daarbij sprake is van bioaccumulatie en dat bij afbraak formaldehyde kan worden gevormd. Pure plantaardige oliën werken minstens net zo goed zonder gevaarlijke bijwerkingen.

Geen conserveringsmiddelen

Ze hebben een 100% natuurlijk assortiment en gebruiken vitamines en etherische oliën om de houdbaarheid van de producten te verlengen. Geen van onze producten bevatten grondstoffen die formaldehyde vrijgeven, zoals MIT – Methylisothiazolinon of MCI/MI – Methylchloorisothiazolinon. 

Geen dierlijke ingrediënten

Veel huidverzorgingsproducten bevatten glyceringe en collageen, dat gewonnen wordt uit slachtafval. Het is meestal onmogelijk om in het ingrediëntenoverzicht te zien of deze grondstoffen worden gebruikt. Los van het ethische aspect, heeft de huid op zich niets tegen dierlijke ingrediënten. Maar aangezien er betere plantaardige alternatieven zijn, zoals glycerine dat wordt gewonnen uit koolzaadolie, zien zij geen reden tot produceren ten koste van dieren. Bij plantaardige alternatieven loop je bovendien geen risico op BSE (gekkekoeienziekte).

In een aantal van de producten wordt honing en bijenwas gebruikt, aangezien de bijen een heel belangrijk deel van het hele ecosysteem zijn. Er zit bijvoorbeeld Honing (Mel) in Aroma Bath Orangh & Honey en in Baby Bath. Ze gebruiken bijenwas (Cera Alba of Cera Flava) in Hand Cream, Lip Care, Face Balm, Baby Care, Face Protection, Blueberry Seed Mask, Moulding Cream en Mascara. Wil je deze ingrediënten vermijden, kijk dan in het ingrediënten overzicht op skindeepbeautyonlinestore.nl

 

Geen genetisch gemodificeerde grondstoffen

Ze gebruiken alleen grondstoffen die niet genetisch gemodificeerd zijn.

 

In alle behandelingen werk ik met de huidverzorgende producten van Maria Akerberg.

* behalve als we gaan werken met de Mesopeels van Mesoestetic

Wil je meer weten over de producten van Maria Akerberg?

Neem eens een kijkje in mijn online webstore skindeepbeautyonlinestore.nl hier vindt je producten en een uitgebreide ingrediënten lijst van alle producten.