Cosmelan de beste behandeling bij pigment problemen

Cosmelan bij pigment problemen

Hyperpigmentatie in het gezicht is vervelend en komt helaas heel vaak voor!

Zodra de zon weer begint te schijnen raken we in de stress want daar komen ze weer tevoorschijn!

Wat is hyperpigmentatie en kan je er ook weer van af komen?

Er bestaan verschillende soorten pigmentvlekken en de één heeft er sneller en meer last van dan de ander. Ook zijn er een aantal factoren die hyperpigmentatie beïnvloeden.

Onder invloed van allerlei inwendige – en uitwendige factoren zoals vervuiling, veroudering, zwangerschap, medicatie, acne, hormoonverstoringen en/of erfelijke aanleg. De zon kan dit proces versterken, aangezien zonlicht de aanmaak van pigment alleen nog maar méér stimuleert. Het gevolg? Je huid ziet er ouder uit dan jij in werkelijkheid bent. 

Zwanger of aan de pil: je hormonen uit balans

De kans op het krijgen van pigmentvlekken wordt nog een stukje groter als je hormoonhuishouding uit balans is geraakt. Zo zie je dat vrouwen tijdens hun zwangerschap een zogenaamd zwangerschapsmasker – melasma – krijgen, doordat ze een hoger gehalte aan oestrogeen en progesteron aanmaken. De anticonceptiepil geeft het lichaam eveneens een extra dosis aan oestrogeen. Gebruik jij dus de pil of ben je zwanger? Dan begrijp je dus nu waar die mogelijke pigmentvlekken vandaan komen.

Alle pigmentvlekken verschillen in grootte en ligging. Ze variëren van oppervlakkige verkleuringen in de opperhuid (epidermis) tot dieper gelegen verkleuringen in de lederhuid (dermis).  

 

Lentigo Solaris (zonnevlekken, ouderdomsvlekken, levervlekken)
Deze vorm ontstaat doordat je je huid te veel hebt blootgesteld aan de zon of aan de zonnebank. Je pigmentcellen zijn plaatselijk overactief geworden, waardoor er donkere vlekjes (hyperpigmentatie) zichtbaar zijn. Deze vorm van hyperpigmentatie komt vooral voor op lichaamsdelen die het meeste aan de zon worden blootgesteld, zoals je gezicht, handen, nek, hals en decolleté. Naarmate je ouder wordt, nemen ze toe in grootte en aantal.

Mensen met een lichtere huidskleur hebben een hoger risico op het krijgen van deze vorm van hyperpigmentatie, omdat zij van nature minder pigment in hun huid hebben. Daardoor is een lichte huid minder beschermd tegen de zon.

De vlekjes bij Lentigo Solaris zien eruit als scherp begrensde, ronde/ovale, licht- tot donkerbruine vlekjes. Ze zitten altijd in je bovenste huidlaag (epidermis).
De meeste van deze pigmentvlekken zijn goedaardig. Als het vlekje verandert van grootte of kleur en er grillig gepigmenteerd uitziet, is het raadzaam om een arts hiernaar te laten kijken.

 

Ephelides (sproeten)
Ephelides, ook wel sproeten genoemd, zijn kleine, geel- tot donkerbruine vlekjes die vooral voorkomen bij blonde of roodharige mensen met een lichte huidskleur. Sproeten zijn meestal zichtbaar op huidgebieden die veel in aanraking komen met de zon, zoals je gezicht, hals, nek, decolleté, handen en armen. Het hebben van sproeten is vaak erfelijk bepaald. Ze kunnen in de zomer verergeren door zonlicht, terwijl ze in de wintermaanden vaak weer wat lichter van kleur worden. Sproeten zitten altijd in je bovenste huidlaag (epidermis).

 

Post-inflammatoire hyperpigmentatie
Deze vorm van pigmentatie ontstaat door een beschadiging, ontsteking of irritatie op je huid, zoals bijvoorbeeld bij acne, eczeem, krabben, een snijwond, wrijving en/of scheren. Je pigmentcellen krijgen door deze beschadiging of irritatie een prikkel, waardoor ze meer pigment aanmaken. Dit leidt dan tot een pigmentvlekje dat we post-inflammatoire hyperpigmentatie noemen. De vlekjes zijn vaak roodbruin van kleur. Post-inflammatoire hyperpigmentatie kan in de bovenste huidlaag (epidermis) zitten, maar kan ook voorkomen in je diepere huidlaag (dermis).

 

Melasma (zwangerschapsmasker)
Wanneer je een zwangerschapsmasker (melasma) hebt, krijg je meestal pigmentvlekken op je voorhoofd, je jukbeenderen, je slapen, rondom je ogen en/of op je bovenlip. Zoals de naam al doet vermoeden, komen ze vooral voor tijdens je zwangerschap en zijn ze het gevolg van de veranderende hormoonhuishouding. De vlekken zijn onschuldig.

Als je eenmaal een zwangerschapsmasker hebt gehad, is de kans groot dat je er bij een volgende zwangerschap opnieuw last van krijgt. Sommige vrouwen krijgen er ook last van bij het gebruik van de anticonceptiepil of tijdens het slikken van hormoonmedicatie.

De pigmentvlekken bij melasma zijn matig tot scherp begrensd en meestal grillig van vorm. De pigmentatie kan zowel oppervlakkig (epidermis) voorkomen als dieper in je huid zitten (dermis).

 

Wat kan ik voor jou doen bij pigment problemen?

Bij Skindeep beauty werk ik met de meest effectieve behandeling die er bestaat bij hyperpigmentatie, namelijk de Cosmelan behandeling van Mesoestetic.

De behandeling met Cosmelan bestaat uit een voorbereidende peeling, een professionele behandeling uitgevoerd bij mij in de salon, waarbij het Cosmelan 1 masker aangebracht wordt. Daarnaast ondersteun je de behandeling door het dagelijks gebruik van de Cosmelan 2-crème

Welke ingrediënten zitten er in de Cosmelan behandeling?

De ingrediënten van Cosmelan remmen de aanmaak van pigment, ook wel de tyrosinase genoemd. Belangrijke ingrediënten in de cosmelan behandeling zijn: kojiczuur, fytinezuur, ascorbinezuur, arbutine, titaniumdioxide en retinylpalmitaat (vitamine A soort) die allen het enzym tyrosinase blokkeren. De producten zijn parfumvrij.

 In 1 maand tijd zullen melasma, pigmentvlekken en beschadigingen door de zon aanzienlijk verminderen. 

De Cosmelan behandeling bestaat uit:

  • 1x voorbereidende peeling
  • 1x Cosmelan behandeling in de salon
  • 1x complete Productpakket t.w.v 358,- met reiniger, herstellende crème, Cosmelan 2 crème en zonbescherming.

 

Hoe verloopt deze behandeling?

Je komt eerst voor een uitgebreide intake in de salon, waarbij we gaan kijken of deze intensieve behandeling bij jouw huid en bij jouw lifestyle past.

Zodra we besluiten dat we ervoor gaan, krijg je de producten mee naar huis en mag je deze als voorbereiding 2 weken gaan gebruiken.

Na 2 weken komen je bij mij terug voor een voorbereidende peeling (inbegrepen bij prijs), zodat de huid beter is voorbereid op de Cosmelan behandeling. Daarna plannen we meteen de Cosmelan behandeling in.

Tijdens de Cosmelan behandeling (30 minuten)

  • Reinigen van je gezicht
  • Ontvetten van je gezicht
  • Aanbrengen van het masker (het masker is bruin van kleur (het is dus zichtbaar)
  • Je gaat met het masker op je gezicht naar huis en laat het vervolgens gemiddeld 8 uur zitten (afhankelijk wat  ik aan je doorgeef)

Na 8-12 uur mag je het masker met koud/lauw water verwijderen (voorzichtig) van de huid.

Zorg dat er geen restjes achterblijven, en dan smeer je het in met de bijgeleverde melan recovery creme.

 

Na het afwassen van het masker
Je huid zal rood en warm aanvoelen. Dit is te vergelijken met een flinke verbranding door de zon. De dag na de behandeling is een rustdag voor je huid. Je huid wordt alleen gereinigd (met de reiniger die je krijgt) en ingesmeerd met de Melan Recovery crème en zonnebrandcrème.

De eerste dag na de behandeling zal je wakker worden met een rood gezicht en het gezicht zal warm, en brandend en aanvoelen. Dit gevoel kan 5-10 dagen aanhouden maar zal gedurende de dagen vorderen wel minder worden.

Daarnaast kan er een gevoelig en jeukend gevoel ontstaan. Schrik hier niet van, zeker de eerste 24-48 uur na het starten van de behandeling is dit heel normaal! De eerste 2 dagen gaat je huid trekkend aanvoelen, waarna je huid gaat vervellen. Het vervellen kan in redelijk heftige maten voorkomen, je mag de Melan Recovery crème naar behoefte smeren. Trek vooral niet aan de vellen dit kan voor extra pigmentvlekken zorgen. Het vervellen zal gedurende de eerste week aanwezig zijn. In de tweede/derde week zal je huid aanzienlijk opknappen, je huid kan roze van kleur blijven maar gaat stralen en zal egaler zijn. 

 

TIP: Gebruik geen scrubs of peelings. Vermijd stoombaden, sauna en zwemmen in een warme bron voor 2 weken na de behandeling.

 Na 2 dagen komt je terug in de salon voor een na-controle, daar ontvangt je de Cosmelan 2thuisverzorgingscrème, dit is een minder sterke versie van het Cosmelan 1 masker. Cosmelan 2 dient in een dunne laag op het gehele gezicht te worden aangebracht en wordt vervolgd met de Melan Recovery en zonnecrème.  Cosmelan 2 gebruikt je 2-3 maal daags voor gedurende 2 maanden. Wanneer het pigment na deze 2 maanden sterk is afgenomen, bouwt je af naar 1 maal daags en uiteindelijk naar enkele keren per week. Bij ernstige pigmentatie of melasma is het aan te raden de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème in ieder geval een 6 maanden te gebruiken.

Je krijgt ook supplement advies mee om het herstel van de huid te bevorderen en we kunnen samen naar jouw voedingspatroon kijken, want een verkeerd voedingspatroon kan pigmentverstoring verergeren!

 

De prijs van de Cosmelan behandeling is 775,- incl. het Productpakket t.w.v. 358,- , intake, voorbereidende peeling en nacontrole.

Boek jouw gratis intake online in!