Smeer jij al volgens jouw hormonale cyclus?

Smeer jij al volgens jouw hormonale cyclus?

Smeren volgens jouw  hormonale cyclus werkt erg goed tegen huid veranderingen die ontstaan doordat gedurende maand onze huid onder invloed van onze hormonen verandert.

Op deze manier zorg je ervoor dat de huid krijgt wat hij nodig heeft op het juiste moment.

 

De eerste fase van onze cyclus is de Folliculaire fase, ofwel “de lente”. Deze fase duurt ongeveer 7 tot 10 dagen.

Oestrogeen verhoogd en zo ook testosteron en dit maakt onze huid dikker en meer elastisch.

Tijdens deze fase zou je juist een meer intensievere peeling op je huid kunnen toepassen, het uit reinigen van de huid is nu ook een goed idee! Probeer Aloë Vera Gel. Dit is een natuurlijke moisturizer en peelt de huid natuurlijk en heeft een ontstekingsremmende werking. Of je kan de huid wat steviger peelen met de AHA Jojoba peeling, deze zorgt ervoor dat mee-eters en hyperpigmentatie verwijderd wordt.

 

De tweede fase is de Ovulatie fase, ook wel de “zomer fase “. Deze duurt 3-4 dagen

Zowel oestrogeen als testosteron bereikt zijn piek, als deze hormonen niet goed worden afgevoerd door het lichaam ontstaat er acné.

Je kan nu het beste een reinigend klei masker toepassen zoals het Spirulina Mask.  Deze ontgift de huid op een zachte manier. Verder is de Jade roller mooi om in deze fase toe te passen; werkt ontgiftend op de lymfe banen van de huid zodat afvalstoffen mooi worden afgevoerd.

 

De derde fase, de Luteale Fase, “de herfst fase” en deze duurt ongeveer 10 tot 14 dagen.

In deze fase zien we dat de huid wat vetter wordt en er ontstaan wat ontstekingen; progesteron wordt lager! Probeer de ontstekingen te verminderen door fruitzuur te gebruiken op de huid, bijvoorbeeld Serum Clearing deze bevat melkzuur wat ontstekingsremmend werkt en jeneverbes wat zuiverend werkt. Verder kan een Olie ook mooi zuiverend werken op de huid: Royal Facial Oil Clearing.

 

De laatste fase is de Menstruatie, “de winter”. Deze duurt ongeveer 3-7 dagen.

Zowel progesteron als oestrogeen is verlaagd, de huid is dunner en minder elastisch.

Probeer de huid te hydrateren met bijvoorbeeld Mask Moist of Serum Moist en voeg vitamine C aan jouw huidverzorging toe; Serum C.

 

Glowing Skin is Always In !

Marjolein

Skindeep beauty

Hormoontherapeute – Acnè specialist – Orthomoleculaire voedingscoach

Facebookredditpinterestlinkedinmail