Veilig en gezond zonnen zonder hormoonverstorende stoffen.

 

Mooi en veilig bruin worden zonder chemische stoffen die onze hormonale balans verstoren, dat kan met de juiste zonnebrand producten. Niet alleen veilig voor het lichaam maar ook voor de koraalriffen.

Wist je dat veel zonnebrandcrèmes een stofje bevatten die het koraal verbleken. In Hawaï verbleekt het koraal in een rap tempo en stemde het hele eiland vóór een verbod op dit soort crèmes. Het stofje waar het om gaat is oxybenzone. Dit is een chemische stof die ons beschermd tegen UV-straling en in de huid trekt.

Oxybenzone bootst in het lichaam ons eigen oestrogeen na, alleen werkt het veel agressiever dan ons eigen oestrogeen en geeft dit hormonale klachten. Verder geeft oxybenzone allergische klachten en versnelt het, het verouderingsproces in onze huid.

als je jezelf wil beschermen tegen verbranding, kies dan voor een titanium dioxide filter, wat op de huid blijft liggen en op deze manier de UV stralen weerkaatst. Veiliger voor natuur en jouw huid. Als je dan ook kiest voor een product dat geen parabenen bevat, geen nano- deeltjes, en geen oliën die ontstekingen veroorzaken, dan zorg je ervoor dat niet alleen jouw huid beter verzorgd en beschermt maar ook de natuur.

Zonlicht zet in onze huid cholesterol om in vitamine D. Hiervoor is het belangrijk dat je je huid ongeveer 20 minuten blootstelt aan zonlicht zonder UV bescherming (elke dag als de zon schijnt).
Zo bouw je namelijk je buffer op voor de winter maanden. Mocht je nou veel binnen werken zorg er dan voor dat je een vitamine D supplement slikt.
Een vitamine D tekort komt bij de meeste mensen in Nederland voor! Met als gevolg hormonale problemen, immuunproblemen, huidproblemen en nog veel meer.

Snelle verbranding van onze huid en zonne-allergie kan ontstaan door het eten van een onjuiste vetzuur samenstelling in ons dieet en te weinig groente en fruit. Zorg ervoor dat jouw voeding voldoende omega-3 vetzuren bevat: vette vis, walnoten, lijnzaad en chiazaad en zorg voor een goede variatie van groentes (minimaal 400 gram per dag) en fruit.

Wil je meer informatie over een goede hormonaal balans en een ontstekingsvrije huid dan kan je altijd een vrijblijvende afspraak maken in mijn praktijk.

Ik kan je dan uitleg geven over welke zonnebrandproducten goed voor de huid zijn en hoe je zo optimaal mogelijk van de zon kan genieten zonder schade aan de huid.

Marjolein

Skindeep beauty

contact@skindeepbeauty.nl

06-43023381

Klik hier voor natuurlijke zonproducten:

skindeepbeautyonlinestore.nl

Facebookredditpinterestlinkedinmail